Lindungi Tubuh Badan Anda daripada Penuaan A.G.E.

Pernahkah anda tertanya-tanya kenapa sesetengah orang akan lebih cepat tua daripada yang lain? Jawapannya terletak pada jumlah Advanced Glycation End (A.G.E.) yang ada di dalam badan anda. A.G.E. merupakan bahan buangan sel dan ia berkumpul seiring dengan peningkatan usia. A.G.E. juga boleh terbentuk dalam makanan yang terdedah kepada suhu tinggi, seperti makanan bergoreng dan dibakar. Kurangkan pembentukan A.G.E. untuk melindungi kesihatan anda.

A.G.E. Akan Menyebabkan Keadaan Berikut

Kencing Manis

Penyakit Jantung

Penuaan Awal

Penyakit Alzheimer

Kerosakan Sel

Pemendekan Usia Sel

Misi ke arah badan yang sihat bermula dengan sel yang sihat. Lindungi kesihatan anda.

Hidup Lebih Sihat dan Bertenaga!

Polifenol untuk Sel yang Gembira dan Sihat

1. MENGHALANG PEMBENTUKAN A.G.E.
Quercetin merupakan sejenis polifenol yang terdapat dalam buah beri, terbukti berkesan dalam menghalang pembentukan A.G.E. sehingga 60%!1 Mulakan hari yang sihat dengan pengambilan polifenol.

2. MELAMBATKAN PEMBENTUKAN A.G.E.
Ujian makmal juga menunjukkan bahawa campuran unik polifenol anggur muscadine dan campuran Lobak Ungu, Ekstrak Eldeberi Eropah dan Ekstrak Knotweed Jepun terkandung dalam Rejuvetrol™ yang sedang berada dalam proses paten dapat membantu melambatkan pembentukan A.G.E. setinggi 90% dibanding dengan hanya menggunakan resveratrol sahaja, yang cuma dapat melambatkan 30%.2,3 Sel-sel yang mengandungi protein A.G.E dapat menggalakkan kesihatan jantung dan mengekalkan tahap glukosa darah yang sihat.

Campuran Sempurna Polifenol
Bahan-bahan botani ini memberikan spektrum polifenol unik yang meningkatkan kesihatan sel dan menggalakkan kepanjangan umur.

Anggur Muscadine

Ekstrak Lobak Ungu

Ekstrak Eldeberi Eropah

Ekstrak Japanese Knotweed

Campuran Rejuvetrol™ yang dalam proses paten

Rujukan:
1. Ewa Grzebyk1 and Agnieszka Piwowar2, Inhibitory actions of selected natural substances on formation of advanced glycation endproducts and advanced oxidation protein products, BMC Complement Altern Med. 2016; 16: 381.
2. Mizutani K. Ikeda K, Yamori Y: Resveratrol inhibits AGEs-induced proliferation and collage synthesis activity in vascular smooth muscle cells from strokeprone spontaneously hypersensitive rates. Biochem Biophys ResCommun 2000 Jul, 21; 274 (1): 61-6.
3. Farrar JL, Hartle DK, Hargrove JL, Greenspan P: Inhibition of protein glycation by skins and seeds of the muscadine grape. Biofactors 2007, 30(3): 193 200.

Produk Berkaitan